eduroam viert 2 keer 1 miljard roamingverificaties

26 mei 2016 - Florian Draisma

Terug naar overzicht


Je viert niet vaak een miljardste 'verjaardag', maar op 17 mei vierde eduroam er zelfs 2: 2 keer 1 miljard roamingverificaties. Die laten goed zien hoe internationale samenwerking kan leiden tot een wereldwijde dienst voor wifi-toegang in onderwijs en onderzoek.

2 mijlpalen

Op 17 mei  vierde eduroam 2 keer de mijlpaal "1 miljard":

  • Registratie van 1 miljard roamingverificaties sinds het begin van 2016. Met andere woorden: 1 miljard keer is er dit jaar een gebruiker ingelogd op eduroam ergens ter wereld.
  • De 1 miljardste internationale roamingverificatie sinds eduroam werd gelanceerd. Dus sinds de introductie is er 1 miljard keer verbinding gemaakt door een gebruiker van buiten zijn of haar land van herkomst.

Dekking in meer dan 70 landen wereldwijd

Vanaf het begin in Nederland in 2002, met een handvol universiteiten, is eduroam uitgegroeid tot een dienst met dekking in meer dan 70 landen en tienduizenden wifi-hotspots over de hele wereld. eduroam is een mooi voorbeeld van een succesvolle internationale samenwerking. Deskundigen uit de hele wereld hebben bijgedragen om ervoor te zorgen dat onderzoek en onderwijs van deze dienst kan profiteren.

Originele bericht